Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Vinbärsmuffins med råg i ryggen, Fotograf: Anne Störling
3.83333 5 6 0

Vinbärsmuffins med råg i ryggen

12 portioner

3 ägg
3 1/2 dl ekologiskt odlat rågmjöl
1 dl socker
1 dl (mörk) sirap
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl jordgubbssaft (vanlig blandsaft)
50 g smält smör
Ca 2 dl svarta vinbär
12 bitar vit choklad

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda ihop rågmjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
4. Knäck äggen i en annan skål och vispa upp dem lite. Tillsätt sirap, saft och smält smör och rör om.
5. Blanda ihop de torra och de våta ingredienserna och tillsätt till sist svarta vinbär, rör ihop till en slät smet.
6. Dela smeten i formar eller använd en muffinsplåt. Sätt en chokladbit på varje muffins och tryck in den lite.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.