Veganska blåbärsmuffins, Foto: Mikaela Johansson

Dölj Tips! Tryck på hjärtat för att spara receptet som favorit

Veganska blåbärsmuffins

1 5 1 1

12345 1 röst · 1 kommentar

Veganska blåbärsmuffins, Foto: Mikaela Johansson

(Text & Foto)


Tag

20 portioner

150 g mjölkfritt margarin
1 dl sojagrädde
2 1/2 dl strösocker
1 dl sojamjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Fyllning:
Blåbär

Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ihop grädde och socker. Tillsätt övriga ingredienser medan du rör om. Fyll formarna till hälften och ha i fyllningen. Gräddas i ugn på 200°C i ca 15 minuter.

Receptet är ursprungligen från sajten ”Djurfritt” (www.katinka.se/veganrecept), men jag tog mig friheten att ändra receptet lite.

Veganska blåbärsmuffins

4 år sedan
Goda men tyckte att de sjönk ihop lite när de togs ur ugnen.


Vad är ditt betyg?
12345
Klicka för att sätta betyg