Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Varm chokladmuffin med plommonkompott, Fotograf: Anders Ljung
3.2 5 25 0

Varm chokladmuffin med plommonkompott

6 portioner

250 g mörk choklad
250 g smör
4 äggulor
4 ägg
1 dl socker
1 dl mjöl

Plommonkompott:
8 plommon, små
1 dl socker
1/2 pressad citron
1 stjärnanis

Lime crème fraiche:
2 dl crème fraiche
Limeskal, rivet, av 1/2 lime
3-4 msk florsocker
1/2 pressad lime

Ugnstemperatur 225°C. Smöra och mjöla en muffinsplåt för 6 stora eller 12 små muffins. Smält chokladen i tillsammans med smöret på svag värme. Rör ihop äggulor, ägg och socker för hand utan att slå in luft. Rör i mjölet i choklad- och smörblandningen, blanda sedan med äggvispet. Fyll smeten i formarna, grädda stora muffins ca 7 min, och små ca 5 minuter. De ska vara lösa i mitten.

Plommonkompott
Dela plommonen och tag ur kärnorna, dela dem ytterligare en gång. Låt alltsammans få ett uppkok under omrörning, ställ kallt.

Lime crème fraiche
Blanda alla ingredienserna till lime crème fraichen. Servera en klick till muffinsen och plommonkompotten.