Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Vaniljmuffins med Ahlgrens bilar-fluff, Fotograf: Sofia Hård
1 5 1 2

Vaniljmuffins med Ahlgrens bilar-fluff

14 portioner

125 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1/2 dl vanilj yoghurt (eller mjölk)

Fluff:
3 dl grädde
ca 50-60 g Ahlgrens bilar

Ugn: 200°C
Vispa socker och margarin och tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna och varva med vätskan i smeten.
Fyll formarna och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 min (testa med sticka).

Fluff:
Klipp bilarna i mindre bitar.
Värm grädden och häll i bilarna. Det är viktigt att grädden inte kokar. Låt bilarna smälta helt.
Häll smeten i en visp bunke och låt stå kallt under natten.
Följande dag vispar du upp fluffet och dekorerar muffinsen.
Är fluffet för tjockt går det att späda med lite mer grädde.