Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Vaniljcupcakes med hallontopping, Fotograf: Becky D
5 5 3 0

Vaniljcupcakes med hallontopping

12 portioner

2,3 dl strösocker
110 g osaltat smör i rumstemperatur
2 Ägg
2 tsk vaniljextrakt
2 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
ca 3dl vetemjöl
0,8 dl mjölk

Till toppingen:
110 g osaltat smör i rumstemperatur
1,1 dl hallonsylt eller marmelad
½ tsk vaniljextrakt
4,7 dl florsocker
Färska hallon till garneringen

De här är jättegoda och enkla cupcakes som passar perfekt att göra på småbarnskalas. De flesta barn älskar både hallon- och vaniljsmak, och till ett ett- eller tvåårskalas så är de perfekta. Om du vill ha bra tips på att hålla småbarnskalas så kan du kika här för en massa tips på att få till ett lyckat kalas.

Du behöver:
En muffinsplåt
12 muffinsformar i papper
En spritspåse
En spritstyll

1) Värm ugnen till 180 grader. Förbered muffinsplåten genom att sätta muffinsformar i samtliga hål. Ställ plåten åt sidan.

2) Blanda socker och smör i en köksmaskin, om möjligt försedd med en flatblandare. Tillsätt äggen, vanlijextraktet och grädden samtidigt och blanda tills du får en jämn smet. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och tillsätt långsamt mjölken och blanda allting tillsammans. Se dock upp för att inte blanda för mycket! Använd en slickepott för att få med bitar som kan ha lagt sig i botten och inte kommit med i smeten.

3) Häll i lagom mycket smet i muffinsformarna. Fylla dem bara upp till tre fjärdedelar eftersom att de kommer att stiga i ugnen. Baka i ugnen i 20 minuter och ta ut plåten ur ugnen. Låt svalna i ca 45 minuter innan du har på toppingen.

4) Gör toppingen så här: Blanda alla ingredienserna förutom de färska hallonen till en smet. Sätt spritspåsen i en spritstyll. Häll toppingen i spritspåsen och spritsa fyllningen på muffinsen. Sätt ett färskt hallon på varje muffins som avslutning på verket och servera!

5) Dessa cupcakes blir så fina att många kommer att tro att de är köpta på bageriet! De är enkla att göra men passar ändå högtider och fest perfekt.

Sådär! Nu är dina cupcakes klara. För fler tips på kalas och festlekar kan du kika här.