Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Twilight cupcakes med kokossmak, Fotograf: Isabelle & Minette
3.5 5 2 1

Twilight cupcakes med kokossmak

12 portioner

Cupcakes:
1 dl kokosflingor
75 g mörk kvalitetschoklad 70%
2 st ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
3/4 dl kokosmjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 1/2 msk kakao av god kvalitet
1 1/2 msk kallt kaffe
6 st Bounty-stänger

Frosting:
200 g philadelphiaost
200 g vit choklad

Röd karamellfärg
Röd strössel
Flaggor med twilightmotiv

Cupcakes:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den för lite färg.
3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
9. Halvera Bounty-stängerna och stick ner en halva i varje muffins.
10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
11. Låt svalna.

Frosting:
1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Vispa chokladen med philadelphiaosten och ställ i kyl tills den stelnat.
3. Bred på frostingen på cupcakesen med sprits.

Garnering:
1. Vampyrbett: Ta en tops och doppa i röd karamellfärg.
2. Stick två hål i frostingen och dra sedan nedåt för att det ska se ut som om ”blodet” rinner.
3. Garnera dom andra cupcakesen med röd strössel och stick i flaggor.

Flaggor:
Skriv ut små bilder på karaktärerna i Twilight, och tejpa fast tandpetare på bilderna, och stick i cupcakesen.