Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Trippelchokladmuffins, Fotograf: Jannike Haglind
4.25 5 24 5

Trippelchokladmuffins

12 portioner

5 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl socker
85 g smält smör
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl mjölk
4 msk kakao
100 g mörk blockchoklad
100 g vit blockchoklad

Sätt ugnen på 200°C. Grovhacka chokladen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat samt den grovhackade chokladen i ett litersmått. Vispa samman ägg, mjölk och socker i en bunke. Tillsätt sedan det smälta smöret och vispa ytterligare. Häll de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda varsamt ihop allt till en trögflytande smet. Fördela smeten med hjälp av två matskedar i pappersformar eller i smord muffinplåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, känn med sticka att de är torra.