Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Trippelchokladcupcakes, Fotograf: Camilla
3.8 5 10 2

Trippelchokladcupcakes

20 portioner

100 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g smör
2 dl mjölk
1 st citron
4 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 dl socker
2 st ägg
1/2 tsk vanilj/essens (eller 1 tsk vaniljsocker)

60 g mjukt smör
300 g florsocker med chokladsmak
1/2 citron
100 g Philadelphia
Dekoration exv strössel, Dajmkulor, marshmallows, färgat socker, kanderade apelsinbitar

Smält vit och mörk choklad var för sig och låt svalna. Om du använder mikrovågsugn, lägg i en tesked smör i varje skål så blir chokladen inte lika torr.

Smält smöret och ta av från plattan. Häll i mjölken och rör runt lätt.

Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en skål och blanda med skal från citronen.

Vispa ägg, socker och vanilj pösigt.

Blanda i smörmjölken.

Vänd ner de torra ingredienserna. Vispa inte! Smeten får gärna vara lite klumpig.

Häll i chokladen - den vita på ett ställe i skålen och den mörka på ett annat - och rör runt försiktigt. Blanda inte ihop smeten, utan lämna strimmor av choklad.

Klicka ut i 24 st muffinsformar på två muffinsplåtar.

Grädda 225°C ca 12-14 minuter. Testa med provsticka eller tandpetare.

Ta genast ur muffinsen ur plåtarna och låt svalna på galler eller bricka.

Vispa med elvisp saften florsockret, citronsaft och smör till en smulig konsistens. Vispa i philadelphiaost och rör krämigt.

Spritsa på muffinsen och dekorera med valfri dekoration.