Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Tigrerade chokladmuffins, Fotograf: Cecilia Hultgren
3.61905 5 21 1

Tigrerade chokladmuffins

21 portioner

175 g rumsvarmt margarin
175 g strösocker
3 ägg
175 g extra fint vetemjöl (jag använde vetemjöl special, gick också bra...)
2 msk mjölk
55 g smält mörk choklad

1. Rör samman margarin, socker, ägg, mjöl och mjölk med elvisp i en skål. Rör inte för länge, utan den ska bara bli nätt och jämnt slät.
2. Dela upp smeten i två skålar. Rör ner den smälta chokladen i den ena skålen. Födela sedan smeten, växelvis ljus och mörk, i formarna. Varje form ska innehålla totalt fyra halva matskedar smet.
3. Grädda muffinsen i 180°C, ca 20 minuter. Låt dem kallna på galler.