Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Tiggys banan & chokladmuffins, Fotograf: Maggan Alm
5 5 2 3

Tiggys banan & chokladmuffins

12 portioner

100 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 tsk snabbkaffe utrört i 1/2 dl vatten
2 väl mogna bananer
(Ev lite hackad choklad)

Sätt ugnen på 200°C. Placera ut formarna på en plåt.

Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner dem i smetbunken.
Rör ut snabbkaffet i vattnet och tillsätt i smeten.
Mosa sedan ner bananerna och vispa igen.
Du kan med fördel använda elvispen genom hela receptet!
Häll sedan ner smeten i formarna. Vill du ha chokladigare muffins så strö hackad choklad över dem nu.

Stora formar tar runt 20 minuter medans vanliga formar tar ca 15 minuter. Känn efter med en sticka om de är torra.