Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Tabbens krispiga chokladmuffins, Fotograf: Mahtab Fattah Hosseini
4.11765 5 17 1

Tabbens krispiga chokladmuffins

12 portioner

Krispiga chokladflingor:
100 g ljus eller mörk choklad
1 msk olja
4 dl flingor

Chokladsmet:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 - 2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Chokladfyllning:
100 g ljus choklad, hackad (går bra med mörk choklad också)
1 dl grädde

Chokladglasyr:
20 g smör eller margarin
1 msk kakao
1-2 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl florsocker

1. Börja med att göra chokladflingorna. Smält chokladen tillsammans med oljan i vattenbad. Flytta kastrullen från plattan när chokladen har smält och rör ner flingorna och blanda tills alla flingor är täckta med den smälta chokladen. Lägg ut chokladflingorna på smörpapper och låt stelna i kylskåpet.

2. Smeten: Sätt ugnen på 210°C. Smält smöret och vispa ägg och socker under tiden, vispa tills det blir pösigt (ju längre du vispar desto bättre). Blanda i de övriga ingredienserna och smöret när det har smält tills du får till en fin smet (blanda inte för länge bara). Häll upp smeten i muffinsformarna till lite mer än halva. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter och låt sedan muffinsen svalna.

3. Fyllningen: Koka grädden och släng sedan i chokladbitarna medan grädden är varm. Rör om tills det tjocknar. Gör hål i muffinsen (1,5 cm i diametern) och fyll i chokladfyllningen.

4. Glasyren: Smält smör/margarin och låt det sedan stå och svalna. Blanda alla ingredienser och rör om tills du får en smet.

Bred glasyren på muffinsen och lägg på chokladflingorna.

Smaklig måltid! :-)