Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Syltmuffins, Fotograf: Linda Sandgren
3.64286 5 28 2

Syltmuffins

16 portioner

100 g smör/margarin, ev 1 dl flytande
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Sylt (jordgubb, hallon, körsbär, blåbär)

Sätt ugnen på 200°C. Smält matfettet och låt svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ner det smälta (ev. flytande) margarinet i äggsmeten, och därefter mjölblandningen. Fördela smeten i formar som du fyller till hälften. Lämna en liten grop i mitten, som du klickar sylten i. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Strö lite socker över sylten när dom är färdiggräddade. Mums!