Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Superenkla choklad- & hallonmuffins, Fotograf: Becky D
4.33333 5 3 0

Superenkla choklad- & hallonmuffins

9 portioner

250 g vetemjöl
1 ½ tesked bakpulver
200 g strösocker
200 g osaltat smör
1,8 dl naturell yoghurt
1,2 dl vatten
2 ägg
100 g mörk eller ljus choklad, grovt hackad
150 g hallon, färska eller frusna
2 teskedar råsocker

Ett enkelt och riktigt lyxigt muffinsrecept som är sådär underbart gott som bara muffins kan vara och perfekt att göra när du vill ha något gott att baka.

Kombinationen av choklad och hallon är oslagbar, och det här är ett klassiskt recept som jag återkommer till gång efter gång, och som fungerar lika bra till vardags som till fest. Det här receptet på muffins går snabbt och är lösningen när du vill baka något enkelt.

Sätt ugnen på 190 grader. För varmluftsugn så kan du sänka till 170 grader.

Om du har en muffinsplåt för stora muffins, fyll nio av hålen med muffinsformar. Har du en plåt för mindre muffins, fyll då alla hålen med muffinsformar.

Blanda mjöl, bakpulver och socker i en stor skål och gör som en brunn i mitten av blandningen. Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort kastrullen från värmen. Blanda successivt i yoghurt och vatten i det smälta smöret, och lägg sedan till de två äggen. Rör om ordentligt.

Häll i smörblandingen i den s.k. brunnen i mjölblandingen, och rör om. Det gör inget om det är lite mjölklumpar kvar här och där.

Ha i hallonen och chokladen i smeten och rör runt försiktigt. Ha nu i lagom mycket av smeten i muffinsformarna med en sked, och strö över lite råsocker över varje muffins.

Baka i ugnen i 30-45 minuter, eller tills det att muffinsen är ljusbruna och känns fasta och liksom “studsar” tillbaka när du försiktigt trycker lite på toppen av muffinset. Låt dem svalna i muffinsformen.

Muffinsen är extra goda när de fortfarande är varma och chokladen fortfarande mjuk. De håller i ungefär en vecka om de förvaras i kylen.

Bon appétit!

Bild: raspberry & dark chocolate muffins av Jules (CC BY 2.0)