Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Strawberry Cheesecake Muffin, Fotograf: Asiyah Sanitwatee
4.58974 5 39 3

Strawberry Cheesecake Muffin

12 portioner

65 g smör
125 g Cream cheese
150 g strösocker
2 ägg
1/2 tsk vaniljsocker
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g färska jordgubbar

Mascarponefrosting:
60 g mjuk smör
150 g mascarponeost
80 g florsocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl med bakpulver och sila 2 gången. I stora skål, lägg i smöret, kräm cheese och störsockret och vispa ihop. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, mjölblandningen och vispa ihop. Skär jordgubbarna i mindre bitar, blanda med 1 tsk mjöl och rör ner i smeten och blanda väl. Fyll muffinsformarna till hälften och grädda ca 15 minuter.

Frosting: Lägg i osten, smöret, och vaniljsockret i en bunke och vispa med elvisp. Tillsätt sedan lite florsocker åt gången tills du får en jämn och fin smet och droppa lite karamellfärg.