Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Snömuffins, Fotograf: Johannes Samuelsson
4 5 1 10

Snömuffins

12 portioner

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Rivet skal & saft från 1 apelsin
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Snöglasyr:
1/2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor

1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt det smälta smöret, apelsinskalet och apelsinsaften, mjöl och bakpulver. Rör till en slät smet.
3. Fyll muffinsformarna med smeten till 3/4. Grädda i 200°C i 15 minuter. Låt dem kallna.
4. Snöglasyr: Koka upp grädden, rör ner chokladen i bitar. Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält. Blanda ner florsockret, rör tills det smält. Bred på glasyren och strö kokosflingor över.