Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Saffransmuffins, Foto: David Holmström
4 5 1 19

12345

Saffransmuffins

6 nov 2004


David Holmström (Foto)

(Källa)


12 portioner

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
250 g grovt riven mandelmassa


Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke & ställ den åt sidan. Vispa smör & socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan & äggen.

Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Häll till sist i saffranet & rör om tills det är ordentligt ihopblandat.

Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda i 15-20 minuter i 175°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins.


Klicka för att sätta betyg 12345


Spara som favorit Sparar ...


Kommentera


Dela på Facebook (42)


Saffransmuffins

16 dec 2007
Åååååh, fy fasiken vilka underbara muffins! Mina blev verkligen helt perfekta. Jag kommer leva på dom här nu, det vill jag lova! Tack!

Saffransmuffins

17 maj 2008
Dom blev fantastiska! Är inne på min andra omgång nu och det kommer bli fler...

Saffransmuffins

29 maj 2008
Det är här by far det godaste saffransmuffinsreceptet jag provat!

Saffransmuffins

17 nov 2008
Vi gjorde dessa muffins och de var supergoda vi funderar på att slopa lussekatterna och ta de här detta recept istället! Mamma och dotter!

Saffransmuffins

25 nov 2008
Himmelska! Saftiga, pösiga och alldeles, alldeles underbara! Med russin i kan man lätt byta ut dem mot de vanliga lussekatterna.

Saffransmuffins

2 dec 2008
Väldigt goda muffins. Men jag hällde i två påsar saffran och det blev kanon! Riktig julstämning.

Saffransmuffins

23 nov 2009
MmmmmmmMMmmm, det va det smarrigaste.. Kan säga att det inte var sista gången jag gjorde dessa. Höjdar muffinsar... :-)

Saffransmuffins

28 nov 2009
Lite oklart recept. Först ska man blanda alla torra ingredienser.Sedan visar det sig att man ska vispa smör och socker ... Sockret är ju en torr ingrediens som nu ligger blandat med mjölet- Det blev lite fel. Nu är de i ugnen och vi får hoppas på det bästa.

Saffransmuffins

29 nov 2009
Håller med väldigt otydligt recept, socker är definitivt en torr ingrediens :-) Får se hur det blir?

Saffransmuffins

30 nov 2009
Lite otydligt, men de påminner om sockerkaka.. där ska socker och ägg vispas. Sen ska dom torra ingredienserna blandas ihop. Nu ska här bakas :-)

Saffransmuffins

4 dec 2009
Ska smöret vara smält eller inte? Svårt att få det pösigt med rumsvarmt smör? tacksam för svar.

Saffransmuffins

10 dec 2009
Tips! Toppa med ”morotskaksglasyr” ni vet den med pliladelphiaost... guuuud så gott :-P

Saffransmuffins

2 dec 2010
Jag vispade ägg och socker, därefter i med smält smör och mandelmassa. Sist blandade jag i mjöl, bakpulver och saffran. Blev supergoda!!!

Saffransmuffins

10 dec 2010
Jag tycker receptet är rätt tydligt. Man måste väl inte vara så negativ och märka ord!

Saffransmuffins

12 dec 2010
Supergoda! bjöd på dem idag o alla ville ha receptet!

Saffransmuffins

11 dec 2011
OJ OJ OJ SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GODA !!!! HAR NYSS BAKAT ETT GÄNG AV DESSA...FARLIGT GODA(=MMMMMM SÅ DOTTIT(-; NI SOM INTE BAKAT DESSA..”GÖR DET ”

Saffransmuffins

21 dec 2011
Beträffande kommentaren med oklarhet. Läs ALLTID igenom receptet innan du börjar :)

Saffransmuffins

10 juni 2012
Äckliga otroligt smaklösa. De andra som recenserat dessa måste vara folk som jobbar med dagensmuffins.

Saffransmuffins

17 dec 2013
Jag har precis provsmakat en nybakad muffins. Tyckte de var riktigt goda :) Stoppade i en klick mandelmassa i mitten eftersom jag älskar det och de då ser lite roligare ut. Sött och gott!