Saffransmuffins, Foto: David Holmström

Dölj Tips! Tryck på hjärtat för att spara receptet som favorit

Saffransmuffins

4 5 1 19

12345 1 röst · 19 kommentarer

Saffransmuffins, Foto: David Holmström

David Holmström (Foto)

(Källa)


Tag

12 portioner

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
250 g grovt riven mandelmassa

Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke & ställ den åt sidan. Vispa smör & socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan & äggen.

Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Häll till sist i saffranet & rör om tills det är ordentligt ihopblandat.

Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda i 15-20 minuter i 175°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins.

Saffransmuffins

7 år sedan
Åååååh, fy fasiken vilka underbara muffins! Mina blev verkligen helt perfekta. Jag kommer leva på dom här nu, det vill jag lova! Tack!

Saffransmuffins

7 år sedan
Dom blev fantastiska! Är inne på min andra omgång nu och det kommer bli fler...

Saffransmuffins

7 år sedan
Det är här by far det godaste saffransmuffinsreceptet jag provat!

Saffransmuffins

6 år sedan
Vi gjorde dessa muffins och de var supergoda vi funderar på att slopa lussekatterna och ta de här detta recept istället! Mamma och dotter!

Saffransmuffins

6 år sedan
Himmelska! Saftiga, pösiga och alldeles, alldeles underbara! Med russin i kan man lätt byta ut dem mot de vanliga lussekatterna.

Saffransmuffins

6 år sedan
Väldigt goda muffins. Men jag hällde i två påsar saffran och det blev kanon! Riktig julstämning.

Saffransmuffins

5 år sedan
MmmmmmmMMmmm, det va det smarrigaste.. Kan säga att det inte var sista gången jag gjorde dessa. Höjdar muffinsar... :-)

Saffransmuffins

5 år sedan
Lite oklart recept. Först ska man blanda alla torra ingredienser.Sedan visar det sig att man ska vispa smör och socker ... Sockret är ju en torr ingrediens som nu ligger blandat med mjölet- Det blev lite fel. Nu är de i ugnen och vi får hoppas på det bästa.

Saffransmuffins

5 år sedan
Håller med väldigt otydligt recept, socker är definitivt en torr ingrediens :-) Får se hur det blir?

Saffransmuffins

5 år sedan
Lite otydligt, men de påminner om sockerkaka.. där ska socker och ägg vispas. Sen ska dom torra ingredienserna blandas ihop. Nu ska här bakas :-)

Saffransmuffins

5 år sedan
Ska smöret vara smält eller inte? Svårt att få det pösigt med rumsvarmt smör? tacksam för svar.

Saffransmuffins

5 år sedan
Tips! Toppa med ”morotskaksglasyr” ni vet den med pliladelphiaost... guuuud så gott :-P

Saffransmuffins

4 år sedan
Jag vispade ägg och socker, därefter i med smält smör och mandelmassa. Sist blandade jag i mjöl, bakpulver och saffran. Blev supergoda!!!

Saffransmuffins

4 år sedan
Jag tycker receptet är rätt tydligt. Man måste väl inte vara så negativ och märka ord!

Saffransmuffins

4 år sedan
Supergoda! bjöd på dem idag o alla ville ha receptet!

Saffransmuffins

3 år sedan
OJ OJ OJ SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GODA !!!! HAR NYSS BAKAT ETT GÄNG AV DESSA...FARLIGT GODA(=MMMMMM SÅ DOTTIT(-; NI SOM INTE BAKAT DESSA..”GÖR DET ”

Saffransmuffins

3 år sedan
Beträffande kommentaren med oklarhet. Läs ALLTID igenom receptet innan du börjar :)

Saffransmuffins

2 år sedan
Äckliga otroligt smaklösa. De andra som recenserat dessa måste vara folk som jobbar med dagensmuffins.

Saffransmuffins

1 år sedan
Jag har precis provsmakat en nybakad muffins. Tyckte de var riktigt goda :) Stoppade i en klick mandelmassa i mitten eftersom jag älskar det och de då ser lite roligare ut. Sött och gott!

Visa alla kommentarer (19)


Vad är ditt betyg?
12345
Klicka för att sätta betyg