Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

6 nov 2004
Saffransmuffins, Fotograf: David Holmström
4 5 1 20

Gilla Kommentera Dela på Facebook


Sandra Pettersson, Emma Hjertman, Lillemor Steen, Lina Persson och Josefine Månsson-schmidt gillar receptet


David Holmström har fotat receptet


Saffransmuffins

12 portioner

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
250 g grovt riven mandelmassa

Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke & ställ den åt sidan. Vispa smör & socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan & äggen.

Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Häll till sist i saffranet & rör om tills det är ordentligt ihopblandat.

Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda i 15-20 minuter i 175°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins.


Saffransmuffins

Åååååh, fy fasiken vilka underbara muffins! Mina blev verkligen helt perfekta. Jag kommer leva på dom här nu, det vill jag lova! Tack!

Saffransmuffins

Dom blev fantastiska! Är inne på min andra omgång nu och det kommer bli fler...

Saffransmuffins

Det är här by far det godaste saffransmuffinsreceptet jag provat!

Saffransmuffins

Vi gjorde dessa muffins och de var supergoda vi funderar på att slopa lussekatterna och ta de här detta recept istället! Mamma och dotter!

Saffransmuffins

Himmelska! Saftiga, pösiga och alldeles, alldeles underbara! Med russin i kan man lätt byta ut dem mot de vanliga lussekatterna.

Saffransmuffins

Väldigt goda muffins. Men jag hällde i två påsar saffran och det blev kanon! Riktig julstämning.

Saffransmuffins

MmmmmmmMMmmm, det va det smarrigaste.. Kan säga att det inte var sista gången jag gjorde dessa. Höjdar muffinsar... :-)

Saffransmuffins

Lite oklart recept. Först ska man blanda alla torra ingredienser.Sedan visar det sig att man ska vispa smör och socker ... Sockret är ju en torr ingrediens som nu ligger blandat med mjölet- Det blev lite fel. Nu är de i ugnen och vi får hoppas på det bästa.

Saffransmuffins

Håller med väldigt otydligt recept, socker är definitivt en torr ingrediens :-) Får se hur det blir?

Saffransmuffins

Lite otydligt, men de påminner om sockerkaka.. där ska socker och ägg vispas. Sen ska dom torra ingredienserna blandas ihop. Nu ska här bakas :-)

Saffransmuffins

Ska smöret vara smält eller inte? Svårt att få det pösigt med rumsvarmt smör? tacksam för svar.

Saffransmuffins

Tips! Toppa med ”morotskaksglasyr” ni vet den med pliladelphiaost... guuuud så gott :-P

Saffransmuffins

Jag vispade ägg och socker, därefter i med smält smör och mandelmassa. Sist blandade jag i mjöl, bakpulver och saffran. Blev supergoda!!!

Saffransmuffins

Jag tycker receptet är rätt tydligt. Man måste väl inte vara så negativ och märka ord!

Saffransmuffins

Supergoda! bjöd på dem idag o alla ville ha receptet!

Saffransmuffins

OJ OJ OJ SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GODA !!!! HAR NYSS BAKAT ETT GÄNG AV DESSA...FARLIGT GODA(=MMMMMM SÅ DOTTIT(-; NI SOM INTE BAKAT DESSA..”GÖR DET ”

Saffransmuffins

Beträffande kommentaren med oklarhet. Läs ALLTID igenom receptet innan du börjar :)

Saffransmuffins

Äckliga otroligt smaklösa. De andra som recenserat dessa måste vara folk som jobbar med dagensmuffins.

Saffransmuffins

Jag har precis provsmakat en nybakad muffins. Tyckte de var riktigt goda :) Stoppade i en klick mandelmassa i mitten eftersom jag älskar det och de då ser lite roligare ut. Sött och gott!

Saffransmuffins

Jag tyckte de såg rätt platta ut på bilden så jag använde vetemjöl special för att få dem fluffigare. Sen rev jag inte i mandelmassan utan skar den i små bitar och tryckte ner i smeten när den låg i formarna. I likhet med några andra här i tråden smälte jag smöret och började med att vispa ägg och socker. De blev riktigt saftiga och riktigt fluffiga.