Dölj Tips! Tryck på hjärtat för att spara receptet som favorit

Saffransmuffins, Foto: David Holmström

Saffransmuffins

4 5 1 19

12345 1 röst · 19 kommentarer

David Holmström (Foto)

(Källa)


12 portioner

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
250 g grovt riven mandelmassa

Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke & ställ den åt sidan. Vispa smör & socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan & äggen.

Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Häll till sist i saffranet & rör om tills det är ordentligt ihopblandat.

Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda i 15-20 minuter i 175°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins.


12345
Klicka för att sätta betyg


Saffransmuffins


Åååååh, fy fasiken vilka underbara muffins! Mina blev verkligen helt perfekta. Jag kommer leva på dom här nu, det vill jag lova! Tack!

Saffransmuffins


Dom blev fantastiska! Är inne på min andra omgång nu och det kommer bli fler...

Saffransmuffins


Det är här by far det godaste saffransmuffinsreceptet jag provat!

Saffransmuffins


Vi gjorde dessa muffins och de var supergoda vi funderar på att slopa lussekatterna och ta de här detta recept istället! Mamma och dotter!

Saffransmuffins


Himmelska! Saftiga, pösiga och alldeles, alldeles underbara! Med russin i kan man lätt byta ut dem mot de vanliga lussekatterna.

Saffransmuffins


Väldigt goda muffins. Men jag hällde i två påsar saffran och det blev kanon! Riktig julstämning.

Saffransmuffins


MmmmmmmMMmmm, det va det smarrigaste.. Kan säga att det inte var sista gången jag gjorde dessa. Höjdar muffinsar... :-)

Saffransmuffins


Lite oklart recept. Först ska man blanda alla torra ingredienser.Sedan visar det sig att man ska vispa smör och socker ... Sockret är ju en torr ingrediens som nu ligger blandat med mjölet- Det blev lite fel. Nu är de i ugnen och vi får hoppas på det bästa.

Saffransmuffins


Håller med väldigt otydligt recept, socker är definitivt en torr ingrediens :-) Får se hur det blir?

Saffransmuffins


Lite otydligt, men de påminner om sockerkaka.. där ska socker och ägg vispas. Sen ska dom torra ingredienserna blandas ihop. Nu ska här bakas :-)

Saffransmuffins


Ska smöret vara smält eller inte? Svårt att få det pösigt med rumsvarmt smör? tacksam för svar.

Saffransmuffins


Tips! Toppa med ”morotskaksglasyr” ni vet den med pliladelphiaost... guuuud så gott :-P

Saffransmuffins


Jag vispade ägg och socker, därefter i med smält smör och mandelmassa. Sist blandade jag i mjöl, bakpulver och saffran. Blev supergoda!!!

Saffransmuffins


Jag tycker receptet är rätt tydligt. Man måste väl inte vara så negativ och märka ord!

Saffransmuffins


Supergoda! bjöd på dem idag o alla ville ha receptet!

Saffransmuffins


OJ OJ OJ SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GODA !!!! HAR NYSS BAKAT ETT GÄNG AV DESSA...FARLIGT GODA(=MMMMMM SÅ DOTTIT(-; NI SOM INTE BAKAT DESSA..”GÖR DET ”

Saffransmuffins


Beträffande kommentaren med oklarhet. Läs ALLTID igenom receptet innan du börjar :)

Saffransmuffins


Äckliga otroligt smaklösa. De andra som recenserat dessa måste vara folk som jobbar med dagensmuffins.

Saffransmuffins


Jag har precis provsmakat en nybakad muffins. Tyckte de var riktigt goda :) Stoppade i en klick mandelmassa i mitten eftersom jag älskar det och de då ser lite roligare ut. Sött och gott!

Visa alla kommentarer (19)


Dela · Skicka · Spara