Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Russinmuffins, Fotograf: Heidi Pohjantähti
4 5 1 4

Russinmuffins

16 portioner

Tillagningstid: 30 min
Svårighetsgrad: Medel

150 g smör
1 1/2 dl russin
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 st ägg
1 1/2 dl strösocker

1. Värm ugnen till 200°C och om du har metallformar - smörj dem. Vanliga pappersformar går naturligtvis också bra att använda. Ställ formarna på en plåt eller långpanna.
2. Vispa smöret mjukt och poröst först utan, sedan med sockret.
3. Vispa därefter ner ett ägg i taget.
4. Blanda mjöl, bakpulver och russin och rör ner det i den mjuka smörsmeten och blanda till en jämn smet.
5. Klicka smeten i formarna med hjälp av två matskedar.
6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt muffinsen ånga av innan de stjälps upp eller serveras.

Tips: Baka chokladmuffins efter samma recept, men byt russinen mot 50-100 g hackad mörk choklad. Muffinsen kan frysas.