Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Runebergs muffins, Fotograf: Anne Störling
4.2 5 5 1

Runebergs muffins

12 portioner

150 g smör
2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 dl hackad mandel
1/2 dl skorpmjöl
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk punsch (eller konjak/rom)
1/2-1 tsk hallonsylt
Florsocker (eller färdig glasyr från tub) och hallonsylt till garneringen

1. Smält smöret och låt svalna.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser.
3. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en slät smet.
4. Fördela smeten i en smord muffinsplåt för 12 eller använd stadiga pappersformar.
5. Jämna ytan lite och tryck en liten grop mitt i varje muffin. Sätt 1/2-1 tsk hallonsylt i varje grop.
6. Grädda nere i ugnen, 175°C ca 20 minuter.
7. Låt svalna och dekorera med att sätta hallonsylt mitt på varje muffin och spritsa en ring av florsocker (florsocker blandat med vatten) runt sylten, eller använd färdig glasyr från tub. Om man vill kan man fukta med lite punsch eller en blanding av punsch, socker och vatten.