Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Rainbow cupcakes med vit choklad frosting, Fotograf: Magdalena Bergsten
4.2623 5 61 6

Rainbow cupcakes med vit choklad frosting

20 portioner

200 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 dl strösocker
4 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Karamellfärger (Rekommenderar WILTONs pastafärg)

Vit cokladfrosting:
200 g smält choklad
200 g philadelphiaost
Florsocker efter smak och tycke

Sätt ugnen på 200°C.

Vispa socker och ägg vitt och pösigt.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Rör försiktigt ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt därefter smörblandningen.
Fördela sedan muffinssmeten i 4 olika skålar och tillsätt färg så det blir stark.
Ha i lite av varje färg i varje muffinsform.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter (beroende på hur stora dom är, känn efter med en sticka).

Frosting: Blanda samman allt och färga i valfri färg. Låt stelna en aning innan du lägger på muffinsarna.