Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Rabarbermuffins med vit choklad, Fotograf: Anki Jönsson
4.66667 5 36 5

Rabarbermuffins med vit choklad

14 portioner

75 g smör el margarin
1/2 dl grädde
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
Ca 3 rabarberstjälkar

Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna. Tillsätt grädden. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen i kastrullen. Rör ihop till en smet. Fyll muffinsformar till 2/3-delar med smet.

Skala och skiva rabarbern fint (blanda ev med lite socker). Hacka chokladen grovt. Lägg några rabarberskivor och lite chokladhack i varje muffinsform. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 225°C.