Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Rabarbermuffins, Fotograf: Frida Sundberg
3.93333 5 45 1

Rabarbermuffins

8 portioner

250 g rabarber
4 msk strösocker
125 g smör, eller
Margarin
2 dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1/2 citron, rivet skal
50 g pinjenötter

Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda dem med sockret. Smält fettet och låt det svalna. Vispa ner mjölken och ägget. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver och citronskal. Rör ner smörblandningen i mjölblandningen och blanda ihop till en smet. Fördela smeten stora muffinsformar, (ca 1 1/2 dl). Fördela rabarbern i formarna. Strö över pinjenötter. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min, 200°C.