Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Rabarber- & hallonmuffins, Fotograf: Parmis Noroozy
4.36 5 25 2

Rabarber- & hallonmuffins

12 portioner

3 1/4 dl socker
1/2 dl matolja
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl gräddfil
3 1/4 dl finhackade rabarber
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2-3 dl frysta hallon

Vispa matolja, socker, ägg och vaniljsocker ordentligt. Rör därefter ner äggen, gräddfil & de finhackade rabarberna.

Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Rör äggblandningen & de torra ingredienserna. Blanda ihop allt tills det är riktigt blandat.

Fördela smeten i valfria muffins- formar ungefär till mitten av formen. Stick ner valfritt antal frysta hallon i varje muffinsform. Grädda i 18-20 minuter i 220°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins.