Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Polentamuffins med spenat & parmesan, Fotograf: Nicoletta Muzi
4.25 5 8 2

Polentamuffins med spenat & parmesan

4 portioner

Tillagningstid: 40-60 min
Svårhetsgrad: Medel

3 dl majsmjöl (polenta)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
1 dl filmjölk
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl olivolja
1 msk honung
4 dl färsk spenat, riven i stora bitar
2 dl färskriven permesanost

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Vispa ihop ägg, vatten, yoghurt och olivolja och rör ner blandningen i skålen tillsammans med ost och spenat.
4. Fördela smeten i stora formar eller i smord muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.