Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Pizzamuffins, Fotograf: Steve Henriksson
4.51261 5 119 14

Pizzamuffins

10 portioner

2 dl kallt vatten
1/2 paket jäst (25 g)
4-5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olivolja

Tips på ”topping”:
- Ost, tomatsås och skinka
- Mozzarella, parmaskinka och ruccola
- Fetaost, kyckling och spenat
- Räkor, ost och salsasås

Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. Rör ner vetemjölet, det ska bli en ganska lös deg. Knåda degen ordentligt, helst för hand så att den blir smidig. Ställ degen att jäsa i minst 30 min, har man tid kan den gärna jäsa länge i kylskåpet istället. Kavla ut degen rimligt tunt och lägg på ”topping”. Rulla sen ihop plattan som man gör med vanliga bullar och skär i lagom storlek, som passar i muffinsformarna. Toppa med riven ost och oregano. Grädda i ordentligt varm ugn (250°C) i 10-15 minuter (beroende på tjocklek och ugn).