Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Pizzabullar, Fotograf: Jannike Krook
4.5 5 28 7

Pizzabullar

24 portioner

Tillagningstid: > 60 min
Svårhetsgrad: Medel

25 g jäst (dela ett paket på diagonalen)
2 1/2 dl vatten
1/2 dl olivolja
3/4 tsk salt
3/4 tsk socker
1 ägg
6 dl vetemjöl, 360 g
1 1/2 dl grahamsmjöl

Fyllning:
1 burk krossade tomater, 400 g
200 g rökt skinka
1/2 dl Slotts Delikatesskryddade Tomatpuré
1 liten burk skivade champinjoner, ca
100 g nettovikt
2 tsk Knorr Pizzakrydda
3 dl riven ost

1. Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 30 minuter.
2. Häll av vätskan från tomaterna. Strimla och tärna skinkan mycket fint, likaså champinjonerna. Blanda ihop skinka, svamp, tomatkross, puré och kryddor.
3. Sätt ugnen på 250°C. Arbeta samman degen på lätt mjölad bakbänk och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär bit. Fördela fyllningen och bred ut jämnt på de utkavlade delarna. Strö över hälften av osten. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta och skär varje rulle i 12 lika stora bitar. Lägg över bitarna i stora muffins eller bullformar.
4. Låt bullarna jäsa under duk i ca 30 minuter. Strö resten av osten över bullarna och grädda dem mitt i ugnen, 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

Servera gärna bullarna med någon färsk grönsak till.

Tips! När man gör dessa pizzabullar så kan de fastna i vissa bullformar. Smörj gärna formarna med lite matfett så lossar bullarna lätt.