Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Pepparkaksmuffins med lingonfrosting, Fotograf: Linnea Wallén
3.83333 5 6 0

Pepparkaksmuffins med lingonfrosting

12 portioner

150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1-2 msk lingonsylt
1 påse pepparkakskryddor

Frosting:
75 g Philadelphiaost
50 g mjukt smör
3 dl florsocker
1-2 tsk vaniljsocker
2 msk lingonsylt

Sätt ugnen på 225°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt. Rör ner det smälta smöret, lingonsylten och och gräddfilen. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Sikta helst ner detta i smeten, vänd försiktigt så att det blandas ordentligt. Klicka ut i muffinsformar. In i ugnen ca 10 minuter.

Låt muffinsen svalna medan du gör i ordning frostingen: Blanda alla ingredienser utom lingonsylten .Vispa ihop till en jämn smet. Rör ner lingonen. Bred frostingen över muffinsen. Ät och njuuut!