Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Ost- & olivmuffins, Fotograf: Steve Henriksson
4.5 5 20 1

Ost- & olivmuffins

18 portioner

3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl riven parmesanost
1 dl halverade urkärnade oliver
2 ägg
2 msk olja
1 dl filmjölk
Kryddor till topping
20 st små muffinsformar

Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och halverade oliver i en bunke. Vänd om så att oliverna blir lite mjöliga. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Rör ner i mjölblandningen. Blanda om ordentligt och arbeta samman till en deg. Klicka ut degen i formarna med en sked. Grädda i 225°C i nedre delen av ugnen ca 6-8 minuter. Servera med någon av rörorna. Tips: Fyllningen kan du välja själv. Vi valde ost och oliver. Andra förslag är rödlök och fetaost, bacon och soltorkade tomater, finhackade tomater, timjan och ost, ja listan göras lång.