Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

One-Bowl Chocolate Cupcakes med Chocolate Cream Cheese Frosting, Fotograf: Karolina
4.18182 5 33 5

One-Bowl Chocolate Cupcakes med Chocolate Cream Cheese Frosting

18 portioner

Muffins:
1 3/4 dl kakao
3 3/4 dl vetemjöl
3 3/4 dl strösocker
1 1/2 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 stora ägg
185 ml varmt vatten
185 ml filmjölk
3 msk rapsolja
1 tsk vaniljsocker

Frosting:
60 g smör, mjukt
100 g Philadelphiaost, mjuk
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1 msk varmt kaffe alt 1 msk mjölk

Muffins: Sätt ugnen på 175-180 grader. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Sikta ihop kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor skål eller bunke. Tillsätt ägg, varmt vatten, filmjölk, olja och vanilj, och vispa med elvisp tills det blir mjukt och slätt, ca 3 minuter. Skrapa ner innehållet från sidorna och rör runt smeten så att den är väl blandad. Fyll muffinsformarna till 2/3. Baka i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Rotera plåten efter halva tiden om det behövs. Flytta muffinsarna till ett galler och låt dem svalna helt.

Frosting: Rör eller vispa med elvisp (OBS! På lägsta hastighet till en början för att undvika florsockerkaos i köket...) ihop smör, vaniljsocker, kakao och ost till en smet. Tillsätt florsocker i omgångar tills det blir krämigt. Rör sist ner varmt kaffe eller mjölk (som ej ska vara varm). Bred eller spritsa frostingen på avsvalnade muffins.