Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Nyttiga lunchmuffins, Fotograf: Frida Edman
4.6 5 5 2

Nyttiga lunchmuffins

6 portioner

1 1/2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl havregryn
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
3 dl filmjölk
1/2 dl olja (+ till ev smörjning av plåt)

Fyllning:
1/2 rödlök
150 g fårost
5 soltorkade tomater
10 svarta oliver
4 tsk olja från de soltorkade tomaterna

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda de torra ingredienserna (se till att bakpulvret fördelas jämnt i blandningen).
3. Vispa upp ägg, filmjölk och olja lite lätt.
4. Tillsätt mjölblandningen under omrörning.
5. Blanda i fyllningen.
6. Fördela smeten i muffinsplåten/formarna.
7. Grädda i nedre delen i ca 25 minuter (flytta upp till mitten efter 20 minuter för att få lite färg på muffinsarna).
8. Servera med en god grönsallad, oliver och soltorkade tomater, eller som ett mellanmål.

För varierad lunch, byt ut hälften av fyllningen mot annan sorts fyllning, t ex finhackade färska tomater och andra goda grönsaker. Eller varför inte göra efterätt samtidigt (6 muffins), gör en fyllning med 4 msk Philadelphiaost, lite vaniljsocker (smaksatt) lättyoghurt (honung eller lite citron för smaksättning). Fyllningen klickas i ett hål i den ogräddade muffinsen och strö över lite råsocker.