Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Muffins med chokladglasyr, Fotograf: Maggan
3.76744 5 86 16

Muffins med chokladglasyr

12 portioner

3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk florsocker
2 ägg
100 g smält smör

Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Sätt på ugnen på 175°C. Häll i ägg och socker i en bunke, vispa så att det blir poröst. Sedan så häller man i resten av de torra ingredienserna för muffinsen. Smält smöret och häll sedan i det med. När det blivit en jämn smet så häller man i smeten i vanliga muffinsformar, alla ska vara fyllda med smet till ungefär halva formen. Ställ sedan in de i ugnen. Grädda ca 10-15 min, färgen ska vara lite gyllenbrun.

Glasyren: Häll i de torra ingridienserna i en bunke. Smält sedan smöret och häll i bunken. Vispa så att det inte blir några klumpar kvar.

När muffinsen svalnat så häller man på glasyren över, låt stelna i ca 30 minuter för bra resultat.