Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

4.13986 5 143 4

12345

Muffins med chokladbitar

15 juli 2003


Johan Wistrand (Text)


20 portioner

100 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-1 1/2 dl vaniljyoghurt
100 g Marabou mjölkchoklad


Smörj muffinsformarna av metall, eller ställ veckade pappersformar i en långpanna. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl och bakpulver växelvis med yoghurten och matfettet. Hacka chokladen och blanda i den i smeten. Häll smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 200°C i 15 minuter (eller varmluft 175°C).


Klicka för att sätta betyg 12345


Spara som favorit Sparar ...


Kommentera


Dela på Facebook (1)


Muffins med chokladbitar

9 dec 2009
Riktigt riktigt goda muffins !!!!! mmuummmsss !!!!!!!!!!!!!!! så jäkla gott

Muffins med chokladbitar

22 feb 2011
Har aldrig misslyckats mer med muffins!!! Bytte ut yoghurten mot grädde som föreslagit, men de blev så feta att de skar sig skit äckligt!!!

Muffins med chokladbitar

17 maj 2011
Goda! tror inte grädde behövs, blir nog lite för mycket av det goda då. Kan vara en ide att peta i chokladen direkt i formarna då det var ganska svårt att få det jämt.

Muffins med chokladbitar

19 dec 2011
Smälte chokladen i vattenbad och blandade den sen i smeten. Blev mycket gott.