Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Muffins, Fotograf: Sara Och Helena
3.8 5 25 6

Muffins

9 portioner

50 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g grovhackad choklad eller 4 dl bär t ex hallon eller blåbär

Garnering:
florsocker
bär eller strössel

Sätt ugnen på 225°C. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt choklad eller bär. Klicka ut smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter för stora och ca 12 minuter för normalstora. Låt muffinsen svalna. Sikta över lite florsocker strax före servering eller rör ut florsocker med lite vatten till en glasyr och bred det på muffinsen. Garnera med bär eller strössel.