Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Morotsmuffins med valnötter & Philadelphiaostglasyr, Fotograf: Åza Norrby
4 5 1 0

Morotsmuffins med valnötter & Philadelphiaostglasyr

9 portioner

6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
200 g rumstempererat osaltat smör
1 dl brun farin
2 dl strösocker
2 dl mjölk
2 ägg
2 stora finrivna morötter
2 1/2 dl hackade valnötter

Glasyr:
100 g Philadelphiaost
4 msk osaltat smör
350 g florsocker
1 tsk pressad citronsaft

Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål, ställ åt sidan. Rör smör och socker pösig, vispa i äggen och häll slutligen i mjölken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt är ordentligt blandat. Rör till sist i morötterna och 1 1/2 dl av valnötterna. Fördela smeten i formar till strax under kanten. Grädda i 25-30 minuter i 180°C för stora muffins och något kortare tid för mindre muffins.

Glasyr: Rör osten och smöret mjukt med en handvisp och blanda sedan i florsockret. Rör om tills krämen är mjuk och blanda till sist i citronsaften. Bred glasyren över muffinsarna och garnera med hackade valnötter.