Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Morotsmuffins, Fotograf: Lena Ragneskog
4.56061 5 66 11

Morotsmuffins

12 portioner

2 ägg
1 1/2 dl råsocker
1 äpple
1 morot
2 dl Arla Köket matyoghurt
3 msk smör- & rapsolja
4 dl vetemjöl, gärna fullkorn
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg och råsocker pösigt. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och riv moroten fint. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör- &rapsolja i äggblandningen. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner det i smeten. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i stora pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 15-17 minuter. Goda med lite smör på.

Tips! Vill du ha lite grövre muffins, blanda i lite kruskakli och krossat linfrö, ca 1/2 dl. Istället för kanel kan du ta malen kardemumma.