Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Morotscupcakes med mandel, Fotograf: Annalena Lepore
4 5 4 0

Morotscupcakes med mandel

22 portioner

300 g morötter
150 g socker
150 g vetemjöl (farina di grano tipo 00)
150 g färdig mald mandel
10 g jäst till bakning
4 hela ägg
1 rivet skal av citron
1 nypa salt

Frosting glasyr:
100 g smör, rumstemperatur
350 g socker
1 rivet skal av citron
8 msk mascarpone (ca1,2 dl)

Riv morötterna väldigt tunna och vispa upp äggvitorna pösigt, lägg dem vid sidan om medans ni förbereder resten.

Vispa upp äggulorna tillsammans med sockret.

I en skål blanda mjöl och jäst, salt, morötter, citronskal, mandel och slutligen äggvitorna, blanda ordentligt.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och dela ut smeten i alla muffinsformar, se till att fylla dem till hälften, grädda i cirka 20 minuter vid 180°C.

Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten flyter nämligen pappersformarna ut och tappar därför lätt formen. Med plåten som stöd för formarna, blir muffinsen höga och fina!

Frosting glasyr: Se till att muffinarna har svalnat ordentligt innan ni börjar annars kommer glasyren bara att smälta.

Lägg smöret och sockret i er mixer och blanda ordentligt tills det blir en väldigt slät smet. Blanda i citronskalet och mascarponen, blanda väl och se till att det inte finns några klumpar kvar i smeten. Spritsa på frostingen med hjälp av en spritspåse, byt ut era tyllar så att ni får olika former på era cupcakes.

Cupcakes kan förvaras upp till 3 dagar i kylskåpet.