14 portioner
3 st ägg
1 dl brunt farinsocker
2 msk honung
1 dl rapsolja
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
4 dl morötter, rivna
1 dl pekannötter, grovhackade
Frosting:
50 g vit choklad
50 g smör, mjukt
100 g creme cheese
1/2 st lime, saften
4 msk florsocker
Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg, brunt farinsocker och honung med elvisp till en fluffig smet. Under fortsatt vispning, tillsätt rapsolja i tunn stråle. Rör ner kanel och ingefära. I en separat bunke, rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Blanda ihop med äggsmeten och vänd ner riven morot och hackade pekannötter. Fyll muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen cirka 18 minuter. Låt dem svalna.
Smält vit choklad över vattenbad och låt svalna. Rör ihop det mjuka smöret med creme cheese. Tillsätt limesaft, vit choklad och florsocker. Vispa till en jämn smet, gärna med elvisp. Bre frostingen på cupcakesen och dekorera med en halv lime skiva.