Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Moa & Isabelles hallon & chokladcupcakes, Fotograf: Isabelle & Minette
4.36364 5 11 5

Moa & Isabelles hallon & chokladcupcakes

20 portioner

Choklad cupcake:
3 ägg
2 1/2 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Hallon-frosting:
80 g färskost
50 g smör
200 g florsocker
1 msk vaniljpulver
Ca 4 dl hallon

Garnering:
Hallon
Mörk blockchoklad

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken och blanda i äggsmeten.
3. Blanda de torra ingredienserna i enskild skål och vänd i smeten försiktigt under omröring.
4. Sätt ut muffinsformar på en plåt och fyll dom med 3/4 av smet.
5. Grädda ca 15 minuter mitt i ugn.

Frosting: Vispa vaniljpulver, hallon och smör krämigt. Vispa i färskosten. (Jag brukar använda elvisp för att få bort klumpar).

Spritsa/bre ut frostingen på cupcakesen och garnera med riven block choklad (osthyvel funkar perfekt) och ett par hallon på toppen!