Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Minimuffins med citron & choklad, Fotograf: Emma Wästfelt
4.14286 5 7 3

Minimuffins med citron & choklad

20 portioner

100 g margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av 1 citron
1 dl hackad, mörk choklad

Topping:
Florsocker med chokladsmak
Vatten

Valfritt strössel

Sätt ugnen på 200°C.

Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt margarinet. Blanda samman mjöl, bakpulver, citronskal och hackad choklad. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.

Ställ ut muffinsformar på en plåt. Jag brukar använda små formar (finns bra och fina på Lagerhouse) och då blir det ca 24 st minimuffins. Jag använder en muffinsplåt för minimuffins för att de inte ska flyta ut och bli platta. Annars kan man använda dubbla formar för att de ska bli lite mer stabila. Fyll formarna till hälften ungefär med smet. Grädda mitt i ugnen ca 5-6 minuter. Håll koll för de blir klara fort! Låt svalna på bakgaller.

Blanda ihop 1 dl florsocker med 1 msk vatten. Kan ev behövas mer vatten för att få bra konsistens. Den får inte bli för rinnig bara. Toppa muffinsen med chokladfrostingen och använd fantasin för att göra muffinsen riktigt fina! Jag har använt en strösselmix som heter Princess Lillifee från Dr Oetker.

Lycka till!