Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Mellanmålsmuffins, Fotograf: Frida Edman
3.16667 5 6 2

Mellanmålsmuffins

12 portioner

1 1/2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl havregryn
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
3 dl filmjölk
1/2 dl olja

Fyllning:
6 msk Philadelphiaost
4 msk lättyoghurt
3 tsk vaniljsocker
Smaksätt om du vill med citron, apelsin, honung eller något annat gott, om inte yoghurten redan är smaksatt

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda de torra ingredienserna (se till att bakpulvret fördelas jämnt i blandningen).
3. Vispa upp ägg, filmjölk och olja lite lätt.
4. Tillsätt mjölblandningen under omrörning.
5. Fördela smeten i muffinsplåten/formarna.
6. Rör ihop ingredienserna i blandningen.
7. Gör hål och klicka ut blandningen i hålen (strö ev över lite råströsocker).
8. Grädda i nedre delen i ca 25 minuter (flytta upp till mitten efter 20 minuter för att få lite färg på muffinsarna).
9. Servera med en klick yoghurt, lite glass eller något annat svalkande.

Tips: Gör hälften av smeten till ”Nyttiga Lunchmuffins” så får du en god lunch med efterrätt samtidigt.