Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Matmuffins med tomat & basilika, Fotograf: Margareta Gajne Löfvenholm
3.79545 5 44 1

Matmuffins med tomat & basilika

12 portioner

100 g smör
250 g lätt Kesella
3 ägg
2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Fyllning:
2 dl soltorkade tomater i olja
1 kruka basilika
2 dl grovriven ost
(om tomaterna är inlagda med basilika så behövs ingen färsk)

Sätt ugnen på 225°C. Finhacka grönsakerna. Smält smöret. Blanda Kesella med ägg, mjölk och smält smör. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten tillsammans med fyllningen. Fördela i folieformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.