Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Matiga muffins med getost, Fotograf: Maria Andersson
3.57143 5 35 0

Matiga muffins med getost

12 portioner

Ca 6 dl (330 g) vetemjöl special, 3 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt
2 ägg, 3 dl filmjölk, 75 g smör
Fyllning: 1 liten rödlök, 100 g getost eller fårost, 8 soltorkade tomater i olja, 1-2 msk hackad färsk eller 1 tsk torkad örtkrydda av valfritt slag

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Börja med fyllningen: Skala löken, dela den mitt itu och skiva tunt. Tärna osten och strimla tomaterna.
3. Blanda lök, ost och tomat, häll gärna över 1 msk av oljemarinaden från tomaterna.
4. Blanda de torra ingredienserna ien skål.
5. Vispa samman ägg, filmjölk och smält smör i en stor skål.
6. Tillsätt mjölblandningen under omrörning. Rör sist i fyllningen.
7. Fördela smeten i smord muffinsplåt eller stora muffinsformar. Droppa lite oljemarinad på varje muffins.
8. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.