Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Marias chokladmuffins med chokladsmörkräm, Fotograf: Niklas Petrányi
4.46154 5 26 7

Marias chokladmuffins med chokladsmörkräm

12 portioner

Smet:
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Kräm:
100 g mjukt smör
3/4 pkt florsocker
3 msk mjölk
1 1/2 msk kakao

Smält smöret och låt det svalna, vispa ägg och socker pösigt, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda i smöret.

Fördela smeten i muffinsformar och grädde dem i mitten av ugnen på 200°C i ca 10-15 minuter.

Vispa smöret med elvispen, medan du fortsätter vispa på låg fart tillsätter du florsockret lite åt gången. När du har rört i mjölken och kakaon fortsätter du vispa ett par minuter så att den tjocknar.

Spritsa krämen på muffinsen när de har svalnat.

Jag hittade härliga hjärtformade nonstopp i metallic-färg på Heartstore och tyckte att de passade fint på.

Min blogg: http://mariaskakburk.blogg.se