Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Marianne Cupcakes, Fotograf: Ingrid Eriksson
4.1875 5 16 5

Marianne Cupcakes

12 portioner

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
1 påse Marianne

Frosting:
200 g Philadelphiaost
5 dl florsocker
1 påse Marianne Crush (finns på ICA)

Dekoration:
1/2 Marianne på varje
Fazer Marianne Choklad som hackas över

Använd en muffinsform (finns på Rusta för 39 kr) och sätt muffinsformar i. Detta för att cup caksen ska bli höga och fina och inte flyta ut. Muffinsformar att sätta i finns på Rusta (vita med små rosor på) för 10 kr en hel förpackning.

Innan du sätter in dem i ugnen bryt ner en Marianne godis i varje form.

Grädda i 175°C i ca 20 minuter tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.

Bred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs. Här måste du själv känna av så att det blir lagomt.

Dela en Marianne godis och sätta på. Stö över den hackade chokladen.