Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Marabou-muffins med fudgetäcke & Non Stop, Fotograf: Helena Roslund
4.50794 5 63 8

Marabou-muffins med fudgetäcke & Non Stop

12 portioner

1 3/4 dl standardmjölk
60 g finhackad choklad
1 1/2 dl strösocker
60 g osaltat smör, rumsvarmt
1/2 tsk vaniljsocker
1 stort ägg, vispat
2 1/2 dl extra fint vetemjöl (eller vanligt vetemjöl blandat med 1 1/2 tsk bakpulver)

Fudgetäcke:
100 g finhackad Marabou mörk choklad
1 msk ljus sirap
25 g osaltat smör, rumsvarmt
Marabou Non Stop

Sätt ugnen på 175°C. Värm mjölken i en kastrull tills den är skållhet men inte börjat koka. Lägg chokladen och en tredjedel av sockret i en skål och häll över den heta mjölken. Rör om tills smeten är slät och chokladen smält. Låt svalna. Vispa smöret, vaniljsockret och resten av strösockret med en elvisp eller träsked i en skål, tills smeten är ljus och luftig. Vispa ner ägget däri, lite i taget. Rör ned chokladsmeten varvat med mjölet i omgångar. Fyll pappersformar till hälften med den släta, tjocka smeten. Grädda 15-18 minuter eller tills kakorna höjt sig och fjädrar lite när man trycker lätt på dem med fingret. Låt dem svalna på galler.

Till Fudgetäcket:
Lägg chokladen i en värmetålig skål över en kastrull med kokhett vatten och smält försiktigt. Lyft bort skålen, rör ner sirap och smör. Låt smeten svalna när den blivit slät, rör om då och då. När smeten blivit tjock och är på väg att stelna doppar du kakorna i smeten (eller bred ut den) så att de får ett tjockt fudgetäcke. Tryck dit Non Stop och låt fudgetäcket stelna.