Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Linnéas vanilj- & hallonmuffins, Fotograf: Moa
4.28571 5 7 4

Linnéas vanilj- & hallonmuffins

8 portioner

3 1/2 dl vetemjöl fullkorn
2 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk marsanpulver
1 1/2 dl mild naturell lättyoghurt
1 1/2 dl mjölk
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Hallon efter smak

Sätt ugnen på 175°C. Rör samman alla ingredienser utom hallonen. Klicka lite smet i botten på formarna och lägg sedan några hallon i mitten, fyll efter det på med smet så att lite mer än halva formen är fylld.

Tog ca 15-20 minuter för dessa att bli klara och då använde jag stora, ”amerikanska” muffinsformar som man kan köpa i affären. För mindre formar, grädda kortare tid.

Dekorera efter egen smak, här gjorde jag en alla hjärtans dag variant med en snabb glasyr gjord på bara florsocker och lite vatten, färgade den rosa med lite micrade hallon. Hjärtströsslet finns att köpa på t ex Coop :)

Om man gör detta recept med mellanmjölk och gör 8 st muffins innehåller varje muffins strax under 200 kcal. (Ej räknat med glasyren!)