Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Kryddmuffins med ädelost, Fotograf: Anna Svensson
3.625 5 40 0

Kryddmuffins med ädelost

12 portioner

75 g smör, 2 1/2 dl råsocker strö, 2 ägg, 2 dl filmjölk, 3 dl vetemjöl, 1 msk mald kanel, 1 tsk malda kryddnejlikor, 1 tsk ingefära, 1 tsk bikarbonat
1 paket (125 g) ädelost

1. Värm ugnen till 200°C.
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett och ett. Rör ner filmjölken.
3. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat. Vänd ner i smeten.
4. Fördela i muffinformar eller muffinsbleck.
5. Skär osten i bitar och tryck ner dem i smeten.
6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
7. Låt svalna på galler.