Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Kryddiga vinbärsmuffins, Fotograf: Anne Störling
4.75 5 4 0

Kryddiga vinbärsmuffins

12 portioner

4 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl råsocker (eller farinsocker)
1 tsk bikarbonat
2 dl frysta svarta vinbär
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk nejlika
1 burk gräddfil 200 g
100 g smält smör

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda ihop vetemjöl, råsocker (om du använder farinsocker kan du låta det smälta ner i smöret), bikarbonat och kryddor.
4. Tillsätt ägg, gräddfil, smör och bär och rör ihop.
5. Fördela i en smord muffinsplåt för 12 eller använd Amerikanska muffinsformar.
6. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.