Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Kokosmuffins, Fotograf: Linda-Marie Kruusvall
4.31818 5 22 0

Kokosmuffins

8 portioner

Kokosblandning:
300 g kokosflingor
1 dl kokosmjölk
1/2 dl vit sirap

Muffinssmet:
150 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk

Garnering:
100 g vit blockchoklad

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en muffinsplåt eller använd stora muffinsformar. Ju större, desto bättre.

2. Blanda samman ingredienserna till kokosblandningen till en smulig massa. Ställ åt sidan.

3. Rör matfettet och sockret vit och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

4. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt 5 dl av kokosblandningen. Vänd till sist ner mjölken och rör varsamt samman till en slät smet.

5. Skeda upp smeten i formarna och grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

6. Smält den vita chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Bre ett lager vit choklad över de kalla muffinsen och strö ett berg av den sparade kokosblandningen.