Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Kladdkaksmuffins med choklad i & på, Fotograf: Anna-Karin Johansson
4.64384 5 146 6

Kladdkaksmuffins med choklad i & på

12 portioner

100 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
300-400 g blockchoklad (t ex Marabou Daim, apelsinkrokant eller mintkrokant)

Smält fettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt fettet i äggsmeten och blanda mjölet med kakao, salt och vaniljsocker, tillsätt sedan även det. Lägg undan 20 chokladrutor och hacka resten i mindre bitar. Lägg chokladhacket i smeten och rör runt med en sked. Häll upp i formar och grädda i 200°C, 10-15 minuter i mitten av ugnen. När de är gräddade, lägg en ruta blockchoklad på varje muffins och låt smälta.