Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Kardemummamuffins med hallon, Fotograf: Lisa Dahlqvist
5 5 1 1

Kardemummamuffins med hallon

12 portioner

2 ägg
2 dl strösocker
125 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl, 180 g
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk stött kardemumma
1 paket frysta hallon, 200 g
1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker tills det blir ljust och pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör ned det i smeten när det svalnat. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ned det i smeten. Blanda de frysta hallonen med 1/2 dl vetemjöl och rör ned dem i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.